A hazai közoktatási rendszer megújulását célzó, azonnali beavatkozások sikeressége érdekében két alapvető szempontot szükséges figyelembe venni:

  1. Az első beavatkozásoknak stratégiai jelentőségű pontokon kell bekövetkezniük, azaz a rendszer működését alapvetően meghatározó mechanizmusokat kell érinteniük, és határozottan a kívánt változás irányába kell mutatniuk.
  2. A változtatásokat egy működő intézményrendszeren belül, a működőképesség veszélyeztetése nélkül kell megejteni

Javaslatcsomagunk összeállításakor a CKP-hoz tartozó szakmai és társadalmi szervezetek által meghatározott alapértékekből és alapelvekből indultunk ki. Nem kínálunk megoldást a közoktatás minden fontos problémájára, csak azokat az intézkedéseket fogalmaztuk meg, amelyek rövid időn belül bevezethetőek. 

A javaslatcsomagot itt olvashatja.

Sep.22.

A hazai közoktatási rendszer megújításának első, halaszthatatlan lépései

A Civil Közoktatási Platform szakmai szervezetei megvitatták, és a választásokra készülő demokratikus pártok, illetve oktatáspolitikusok figyelmébe ajánlják azokat az első és legfontosabb lépéseket, amelyeket mielőbb meg kellene tenni a hazai közoktatási rendszer újjáélesztése érdekében. Javaslatcsomagunk összeállításakor a CKP-hoz tartozó szakmai és társadalmi szervezetek által meghatározott alapértékekből és alapelvekből indultunk ki.

Kapcsolódó Linkek


Meghatározó jelentőségű, azonnali változtatási javaslatok (felsorolás)

A javaslatcsomagban szereplő intézkedéseket felsorolásszerűen is hozzáférhetővé tettük. Részletek

Magyarázat a javaslatokhoz

A kevésbé ismeret fogalmak magyarázata, a jelenlegi helyzet bemutatása, a javaslatok indoklása Részletek